Petíciu za zaradenie R2 do priorít vlády podporilo už 3000 občanov

27.02.2013 Prievidza

Prievidza 26. februára (TASR) - Samospráva mesta Prievidza zozbierala do dnešného dňa 3000 podpisov v rámci petície za zaradenie vybudovania rýchlostnej cesty R2 do priorít vlády SR. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Ide o podpisy, ktoré máme už doručené. V obehu sú však ešte ďalšie petičné hárky s podpismi. Do podpisovej akcie sa zapojili takmer všetky mestá a obce regiónu horná Nitra, odkiaľ sú nám doručované priebežne ďalšie podpísané petičné hárky," doplnil Ďureje.

Prievidzská samospráva už skôr deklarovala, že zatiaľ neurčuje termín, dokedy sa budú zbierať podpisy. "Závisí to aj od toho, ako budú kompetentní reagovať a či bude plánovaný harmonogram výstavby prehodnotený. Určite zbierame podpisy minimálne do začiatku apríla. Pred ukončením podpisovej akcie budeme v dostatočnom časovom horizonte informovať verejnosť o konci petície za R2," uzavrel Ďureje.

Petičnú akciu za bezodkladné zaradenie budovania cesty R2 v Trenčianskom kraji medzi najvyššie priority vlády spustila 8. februára primátorka Prievidze Katarína Macháčková spolu s 21 poslancami mestského zastupiteľstva. Cieľom petičnej akcie je osloviť čo najväčší počet obyvateľov miest a obcí v regióne horná Nitra.

Hovorca Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR Martin Kóňa sa 11. februára pre TASR vyjadril, že rýchlostná cesta R2 patrí medzi tie cesty, ktorým vláda venuje zvýšenú pozornosť aj na základe predchádzajúcich rozhodnutí vlády. Zároveň pripomenul, že na trase západne od Zvolena sa na rýchlostnej ceste R2 už stavia obchvat Žiaru nad Hronom a ministerstvo predpokladá, že úsek medzi Ruskovcami a Pravoticami sa začne v polovičnom profile stavať v júni tohto roka. "Ostatné úseky by mali nasledovať postupne v nasledujúcich rokoch, podľa toho, aké budú možnosti štátneho rozpočtu a koľko bude peňazí v nasledujúcom programovom období v Operačnom programe Doprava," doplnil.
 

Vyberte región